Blogi

Tunnelmaa materiaalien ja tekstiilien avulla

Edellisen, häätrendit 2018 -postauksen jälkeen, on luontevaa puhua häiden tekstiileistä. Tämän postauksen keskiössä ovatkin erilaiset materiaalit ja tekstiilit, joista pääsemme kuulemaan alan asiantuntijalta, Stina Henrikssonilta.

 

Häiden tekstiilit ja materiaalit

Oletko koskaan miettinyt miten erilaiselta saman-mallinen häämekko voi näyttää pitsiversiona ja kiiltävästä satiinista valmistettuna? Tai että, vitivalkoiset pöytäliinat voivat muuttaa hetkessä juhlapaikan pöydät arkisesta ylellisiksi.

Silti materiaalien ja tekstiilien roolia tulee harvoin mietittyä yhtä tarkkaan kuin esimerkiksi värikarttaa. Materiaaleilla voi olla suurempi vaikutus tunnelmaan kuin tuleekaan ajatelleeksi.

Mistä tekstiilien valinnassa sitten kannatta lähteä? Jos häissä on selkeä teema se voi helpottaa valintoja; rustiikkisiin kesähäihin sopivat pellava, ja rouheat materiaalit somistuksen yksityiskohdissa. Ylellisissä talvihäissä taas voidaan yhdistellä sensuellia silkkiä ja lämpimiä villamateriaaleja.

Valitsemalla muutaman materiaalin, jonka ympärille rakentaa kokonaisuutta, häihin saa helposti harmonisen vaikutelman. Tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että kaikki morsiamen hääpuvusta, pöytäliinaan, pitäisi olla samaa materiaalia, vaan avain löytyy sopivien yhdistelmien löytämisestä.

Mitkä sitten ovat yleisimmät häissä käytettävät materiaalit ja mitä ne tekevät tunnelmalle?

 

Pitsi

Ennen vanhaan pitsiä valmistettiin aina luonnonkuidusta, mutta nykyään tekokuidusta valmistettu pitsi on yleinen. Pitsi on parhaimmillaan morsiamen hääpuvussa, hunnussa tai pieninä yksityiskohtina esim. paikkakorteissa.

 

Vanhanajan käsintehty pitsikaulus

Pitsiä löytyy monilla eri kuvioinneilla, ne voivat olla tiheitä tai väljiä, pelkistettyjä tai ylenpalttisia ja niissä voi olla paljonkin eroa, joten niitä löytyy moneen makuun. Pitsi lisää aina romantiikkaa ja herkkyyttä häihin, varo kuitenkin käyttämästä liian monia erilaisia pitsikuviota yhtä aikaa koristelussa.

Pellava

Pellava on periteinen materiaali varsinkin kattauksessa ja somistuksessa. Rennomman etiketin häissä myöskin sulhasen puku voi olla vaaleaa ja hyvin hengittävää pellavaa, – loistava materiaali kesähäihin siis. Pellava on myöskin ympäristöystävällinen valinta heille, jotka haluavat miettiä ekologisia valintoja häissään, sillä pellavakuidun viljely säästää huomattavasti vettä muun muassa puuvillaan verrattuna.

Pellava henkii maanläheistä, mutta herkkää tunnelmaa. Pellavan haittapuoli on, että se rypistyy helposti mutta on ihanteellisen kestävä tekstiili, jota usein pystyy käyttämään vuosikymmeniä häiden jälkeenkin.

 

Pellavataskuliina

 

Silkki

Silkki on ylellinen ja juhlava materiaali. Aito laadukas silkki voi tuntua hintavalta vaihtoehdolta, mutta häät ovat täydellinen tilaisuus satsata laadukkaisiin silkkituotteisiin. Silkki on kevyesti laskeutuva ja vartaloa imarteleva kangas ja sopii siten loistavasti morsiamen pukukankaaksi. Silkkisolmio -tai solmuke näyttää laadukkaalta sulhasen kaulassa ja silkkiasusteet voivat toimia yhdistävänä elementtinä hääparin puvuissa.

 

Valkoista kiiltävää silkkikangasta

Villa

Villasta tulee helposti mieleen paksut neulokset mutta villakankaita löytyy kevyempänäkin versiona. Sulhasen pukukin voi olla kudottua villa(sekoite)kangasta.

Somistuksessa villamateriaalit ovat tietenkin omiaan tuomaan lämpöä ja maalaistunnelmaa häiden somistukseen. Ajattele rustiikkisia lampaantaljoja penkkien pehmusteina, tai palmikkoneuloksesta valmistettuja istuintyynyjä.

 

Neulottua villaa

Satiini

Satiini ei ole tekstiilikuitu vaan tietty kankaiden kudontatapa. Häissä nähtävä satiini on usein kiiltäväpintaista ja yksiväristä mutta satiineja löytyy myös himmeämmällä kiillolla ja eri kuvioinneilla. Satiini on silkkiä edullisempi mutta toimii sellaisessa puvussa, jossa käytettäisiin silkkiä. Satiinikankaitakin on eri paksuisia ja eri laatuisia.

Monet pöytäliinat ovat satiinia ja näyttävät ylellisiltä hääpöydän somistuksena. Häämekoissa käytetään usein himmeäkiiltoista duchesse-satiinia, tämä voi olla joko polyesterista tai aidosta silkistä valmistettua.

 

Tylli

Ensimmäinen mielikuva tyllistä ovat varmasti valtavat tyllihameet mutta tylliäkin voi käyttää monella tavalla. Tylli voi toimia vain pientä volyymia tuovana lisänä mekkoon, sitä voi lisätä hiuskoristeisiin ja sen avulla voi myös luoda näyttäviä somistuksia. Mausta ja käyttötavasta riippuen, tylli voi tuoda häihin prinsessatunnelmaa tai rocktunnelmaa. Tyllistä voi esimerkiksi luoda näyttäviä ja leikkisiä koristuksia pöytien yläpuolelle.

 

Brokadit ja kirjaillut

Brokadit ja kirjailut tuovat rojaalista ja ylellistä tunnelmaa häihin. Käsintehdyt kirjailut ovat arvokkaita, mutta niiden avulla voi saada ainutlaatuisen hääpuvun. Brokadeissa pätee sama kuin pitsissä; liikaa eri kuvioita ei kannata yhdistää, vaikka hurmioituisikin niistä kangasostoksilla. Laadukkaasti valmistettu brokadi antaa taatusti elegantin hääpuvun. Kirjailuja voi tietenkin myös olla esimerkiksi pöytäliinoissa.

Kirjailut ja brokadit toimivat nyökkäyksenä haute couture- pukujen maailmaan ja henkivät kunnioitusta käsityötaitoja kohtaan.

 

Helmikirjailtua pitsikangasta

Missä asioissa materiaaleihin kannatta kiinnittää huomiota?

 • Morsiamen ja sulhasen puvut
 • Bestmanien ja morsiusneitojen puvut
 • Asusteet; liivi, solmio, taskuliina, huntu jne.
 • Pöytäliina, kaitaliinat ja servietit
 • Yksityiskohdat kutsuissa, ruokalistassa, tiekylteissä, jotka osoittavat hääpaikalle jne.
 • Lahjapusseissa vieraille
 • Kukkakimpun ympärillä
 • Kuvauskopissa, taustana, koristeena tai asusteena
 • Inspiraatiota voi ottaa kankaasta esim. kutsuihin kankaiden kuvioista, tai kakun koristus voi matkia pitsikankaan kukka-aihetta

 

Lähikuva silkkisolmion kuviosta

Tärkein nyrkkisääntö materiaalien valinnassa on kuitenkin se, että valitsee sellaisia materiaaleja jotka miellyttävät omaa silmää ja inspiroituu vapaasti eri kankaista!

 

Postauksen kirjoittajasta:

”Opiskelen muotisuunnittelua Tanskassa Via University Collegessa. Häämuoti kiinnostaa minua, sillä ihailen, kuinka häiden pukeutumisessa satsataan laatuun, käytetään mielikuvitusta ja halutaan luoda vaatteiden ja pukeutumisen tuella ikimuistoinen päivä. Häämuotiin olen tutustunut opiskellessani naisten vaatetusta, jossa olen erityisesti kiinnostunut eri tekstiileistä ja materiaaleista. Lisäksi olen tutustunut sulhasten häämuotiin työskennellessäni tanskalaiselle miesten asusteisiin erikoistuneelle Trendhim-verkkokaupalle. Kirjoitan myös omaa muotimaailmaa opiskelijan näkökulmasta tarkastelevaa blogia. Instagramista minut löytää nimellä @stinkkih.” 

 

Häätrendit 2018

Mitkä ovat vuoden 2018 häätrendit Suomessa? Nostimme tähän postaukseen TOP5 Häätrendit vuodelle 2018.

1. Metsä- ja luontoteema

Jo viime vuonna yhdeksi häätrendiksi nostettu greenery -teema tekee lopullisen läpimurtonsa tulevana vuonna. Metsämäinen teema on luontainen jatkumo pitkään pinnalla olleelle rustiikille. Uskomme, että vuonna 2018 tullaan näkemään sekä runsaasti vihreää että luonnosta löytyviä elementtejä.

vasen kuva

Miten teema esille?

– Köynnökset (kattaukseen, tarjoilupöytiin, kyltteihin)

– Puiset yksityiskohdat (kylteissä, pöytänumeroissa, tuoleissa, kattauksessa)

– Printtimateriaalit

– Viherseinä valokuvausseinänä – Vuokraa viherseinä

– Isot viherkranssit somistuksessa (Valokuvausseinän yhteydessä tai erillisenä somistuselementtinä)

Yllätä:

Yhdistä teemaan sammalta, marmoria, kiveä tai betonia.

2. Runsaat kimput & roikkuvat asetelmat

Ensi vuonna runsaat ja kerrokselliset hääkimput ovat todella trendikkäitä ja ne tulevatkin olemaan usean morsiamen valinta. Tämä tyyli sopii erinomaisesti edellä nostettuun metsämäiseen teemaan. Uskomme, että ensi vuonna tullaan näkemään myös huomattavasti isompia hääkimppuja kuin mihin viime vuosina on totuttu.

Myös kukka-asetelmissa tullaan näkemään roikkuvia, maljakon ulkopuolelle laskeutuvia asetelmia. Pastellivärit ja tämän hetken suuri suosikki blush tulevat saamaan rinnalleen kirkkaampia ja voimakkaampia värejä, runsasta vihreiden käyttöä unohtamatta. Maailmalla etenkin kattoon ripustettavat, upeat kukka-asetelmat tulevat olemaan iso juttu ensi vuonna. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka paljon kattoon toteutettavia kukkaelementtejä tullaan näkemään meillä Suomessa.

kuva

kuvat: täältä / täältä

Kokeile:

– Yhdistele rohkeasti korkeita ja matalia kukka-asetelmia kattauksessa.

– Yhdistele kokonaisuuteen pieniä ja harkittuja vintage-yksityiskohtia. Somisteet, jotka henkivät vanhaa-aikaa, ovat nousemassa trendiksi. Käytä esimerkiksi vintagetyylisiä maljakoita, kynttilänjalkoja tai pieniä kukkaruukkuja osana kattausta.

3. Sinisen eri sävyt & harmaa

Etenkin tummansininen ja siniharmaa dusty blue ovat trendikkäitä värivalintoja ensi vuoden häihin. Metallin sävyt pysyvät edelleen suuressa suosiossa. Maailmalla on nousussa etenkin hopea ja kromi, jotka tulevat näkymään myös Suomessa. Uskomme, että viime vuosina pinnalle noussut ruusukulta, tulee kuitenkin olemaan metallin väreistä ykkönen vuonna 2018.

 

4. Kuvausseinät

Photo booth on muutoksessa ja ensi vuonna tullaan näkemään paljon valokuvausseiniä ilman erillisiä propseja ja rekvisiittaa. Tämä liittyy vahvasti siihen, että valokuvauspisteen halutaan sulautuvan osaksi muuta hääympäristöä. Mikäli tilassa ei ole sopivaa taustaa valokuvausseinälle, jonka yhteyteen voi yhdistää esimerkiksi isot Love-ilmapallot, hyvä vaihtoehto on vuokrata valmis valokuvausseinä. Myös erilaiset valokuvauskoppeja tullaan näkemään enemmän ensi vuonna.

Yllätä:

Tuleeko teidän häihinne vihkikaari? Siirrä vihkikaari juhlatilaan kuvausseinäksi, jolloin kauniille taustalle on käyttöä myös vihkimisen jälkeen.

 

5. Klassisuus

Klassinen tyyli ja neutraalit värit nousevat isommin esille vuonna 2018. Vaikka kokonaisuudesta halutaan hillitty ja elegantti, halutaan vieraille tarjota elämyksiä yksittäisten wow-elementtien muodossa. Näitä ovat esimerkiksi näyttävät viherkranssit, kauniit kakut ja upeasti somistetut tarjoilupöydät, kuten harkitusti toteutetut baarit.

kuva

Kuten joka vuosi, myös tänä vuonna, persoonallisuus on kaikista trendikkäintä. Tärkeintä on toteuttaa oman tyyliset häät ja muistaa, että häämailmassa mikään ei ole out. Jokainen hääjuhla on aina ainutlaatuinen ja hääparin näköinen kokonaisuus.

Toteutuuko nämä ensi vuonna? 

– Riisin tilalla heitetään ruusun terälehtiä ja oliivinlehtiä.

– Ulkona vihkiminen yleistyy.

– Säihkettä ja glitteriä tuodaan esille etenkin harkittujen yksityiskohtien kautta.

– Hääjuhlassa nähdään personoituja yksityiskohtia, kuten sulhasen ja morsiamen makuun personoidut donitsit tai jokaiselle vieraalle henkilökohtaisesti kirjoitetut kiitosviestit, jotka liitetään kattaukseen.

Autamme teitä mielellämme toteuttamaan unelmienne hääjuhlan! <3

Jenni, Hannele & Anu 

Häävinkit – karkkibuffa

Karkkibuffa on suosittu osa häitä ja juhlia. Se mukautuu helposti teemaan ja panostamalla hieman koristeluun saa siitä näyttävän ja herkullisen katseenkerääjän juhlatilaan.

 

karkkibuffa

karkkibuffa

 

Teema & Värit

Ensiksi on hyvä päättää karkkibuffalle teema ja värit. Somistukseen sointuvat karkkivalinnat näyttävät aina silmään hyvälle ja korostavat häiden teemaa.

Vink, vink: Jos lempikarkkisi eivät sovi väriharmoniaan, voit aina liittää kauniin rusetin tai koristeen tarjoiluastian kylkeen.

 

Sopivat karkit

Maailma on pulloillaan mitä herkullisempia ja kauniimpia karkkeja. Tärkeintä on kuitenkin koota itseä miellyttävä kokonaisuus. Kun on useampaa lajia mistä valita, niin varmasti jokaisen vieraan suuhun löytyy maistuvaa. Hyvä on kuitenkin olla muutamaa erilaista: suussa sulavan suklaan rinnalle kirpeää hedelmäkarkkia tai suolaista salmiakkia. Kiva yhdistelmä on myös tarjoilla pienempiä määriä erityisherkkuja, jotka myös ihastuttavat samalla. Näitä ovat: tikkarit/nekut, konvehdit, lakupötköt, fudget.

Hyvä määrä karkkeja suhtautettuna vieraisiin on 100-200g per/hlö. Yksittäin pakattuja herkkuja riittää n.1 kpl per henkilö (nekut, cakepopsit..) Karkit varmasti maistuvat kaikille, mutta eniten ne ovat suosittua lasten ja naisten keskuudessa, tämä myös hyvä huomioida määriä laskettaessa.

Karkkibuffan rinnalle on muodostumassa herkkubuffa trendi, jonne valitaan niin makeita kuin suolaisiakin naposteltavia. Herkkubuffaan sopivat: sipsit, popcornit, pähkinät, kuivatut hedelmät, raakasuklaa, keksit, minidonitsit, cakepopsit, minileivokset, macaronit, marengit, hattara ja hedelmät.

Vink, vink: Huomioi ruoka-allergikot, jotta jokaiselle olisi sopivaa herkkua. / Suklaa ja sokeripäälysteiset karkit eivät tykkää kuumuudesta, tämä hyvä huomioida erityisesti kesä häissä. / Jos karkkeja jää yli, voit piristää niillä työpaikkaasi tai vaikka pussittaa tuleville karkkipäiville valmiit pussukat.

 

karkkibuffa

karkkibuffa

Karkkibuffan järjestely

Näyttävän karkkibuffan saa aikaan hyvällä asettelulla ja eri korkeuksilla olevia astioita käyttäen. Hyvä määrä karkkilaatuja olisi 6-10. Mutta jos karkkien määrän haluaa pitää pienenä tinkimättä näyttävyydestä, voi samaa laatua laittaa pariin astiaan ja asetella ne kauniisti tarjoilupöydälle. Parhaimmalle näyttävät läpinäkyvät astiat, joista karkit näkyvät kauniisti. Jos esille tulee erilaisia/kokoisia karkkeja olisi ne hyvä huomioida esillelaitossa. Esimerkiksi ns. yksittäiset karkit: isot toffee neliöt, keksit, cakepopsit, pääsevät oikeuksiinsa laakealle alustalle ja kakkutarjottimelle aseteltuna. Tärkeässä osassa ovat myös ottimet, jokaiselle karkkilaadulle olisi hyvä olla omat sellaiset, näin pöytä pysyy siistinä ja kauhat omissa kulhoissaan. Karkit on hyvä nimetä ja mainita niiden sisältöä allergioiden varalta, huom. pähkinät, gluteeniton ja laktoositon. Karkit voidaan kerätä paperipusseihin, muffinikuppeihin tai vaikka pahvimukeihin, mikä vaan sinun silmääsi miellyttää osana kokonaisuutta.

Milloin karkkibuffa korkataan? Suosituimmat hetket häissä ovat kakun ja kahvin kanssa samaan aikaan, tai jo heti juhlapaikalle tullessa. Juhlapaikalle tullessa erityisesti silloin jos hääpari on kuvauksissa ja karkkibuffan halutaan ilahduttavan heti alkuun vieraita. (toki tässä on puolensa taas sillä, maistuuko ruoka herkkujen jälkeen?)

Vink, vink: Olisi hyvä jos joku vastaisi karkkibuffetin täytöstä juhlan aikana, näin herkkuja olisi saatavilla ja pöytä pysyisi siistinä. / Jos valitset pussit karkkibuffaan, toimivat ne hyvin pieninä lahjoina, joihin vieraat voivat ottaa herkkuja kotiin viemisiksi. / Karkkibuffa astiat voi vuokrata myös Juhlahuumalta

karkkibuffa

karkkibuffa

Kuvat: Camilla Bloom / Karkit: Karkkikatu

 

Näyttävä karkkibuffa

Haluatko, että karkkibuffa herättää ihastelua ja tuo tilaan wow -efektin? Tämä on helppo saada aikaan hyvin valituilla pöytäliinalla, koristeilla ja yksityiskohdilla. Kauniisti kuvioitu tai glitteriliina tuo näyttävyyttä pöytään. Viireillä, kirjainbannereilla ja pompomeilla saa taustasta kauniin. Pienillä yksityiskohdilla voit viimeistellä karkkibuffan. Kauniit nimilaput, kukat, nauhakoristeet tarjoiluastioihin tai vaikka timantit pöydälle kimaltelemaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

Vink, vink: Kangaskauppojen jäljelle jääneistä paloista/alekoreista löytää edullisesti upeita erikoisia ja näyttäviä liinoja, niitä on hyvä hyödyntää karkkibuffaan. / Näyttävät koristeet löydät Juhlahumua verkkokaupasta

Kun haluaa löytää teemaan sopivat karkit, näistä löydät paljon valinnan varaa: Karkkikatu, Urjalanmakeistukku, verkkokauppa.com

Erityiskarkkeja löytyy näistä ihanista: Karkkikauppa Sweetheart, Kultasuklaa, Suklaapuoti

Ja Amerikan maalta – ah niin ihanaSugarfina!

Vink, vink: Vinkatkaa tekin paikat, joista löytyy teidän suosikki herkkunne! 🙂

 

Ihania karkkibuffan suunnitteluhetkiä! 🙂 Myös me toteutamme karkkibuffan osana juhlapaketteja, tutustu lisää toteutuksiimme galleriassamme.

Jenni

Tee se itse- Viinilaatikko

Juhlien viinit tarjotaan usein viinitonkasta, jotka eivät välttämättä ole niitä visuaalisesti kauneimpia noutopöydän koristeita. Nykyään myydään myös neutaraalin värisiä ja itse tuunattavia viinilaatikoita tähän tarkoitukseen mm. Sinelliltä.

Halusimme tällä kertaa kesäjuhliin isomman, kahden viinitonkan laatikon. Näin saimme valko- sekä punaviinin samaan laatikkoon sekä viinit kauniimmin esille.

 

DIY- Viinilaatikko

 • 2 kpl puulaatikkoa
 • valkoista maalia (kalustemaali tai muu vedenkestävä)
 • akkuporakone ja siihen kuppiterä
 • kartonkia, paperia ja kontaktimuovia viinetikettejä varten

viinilaatikko

 

1. Maalaa laatikot valkoiseksi. Laatikon sisäosaa ei tarvitse maalata, se jää näkymättömiin.

2. Poraa akkuporakoneeseen liitettävällä kuppiterällä kaksi reikää toisen laatikon alaosaan. Kannattaa olla viinitonkka mallina, jotta reikä hanalle tulee porattua oikeaan kohtaa.

3. Aseta laatikot päällekkäin ja kiinnitä ne yhteen nauloin tai ruuvaamalla.

4. Askartele kartongista ”punaviini” ja ”valkoviini”- kyltit hanojen yläpuolelle. Sään kestävät saat niistä laminoimalla tai päällystämällä kontaktimuovilla.

5. Voit koristella laatikot vaikka luonnonkukin. Kuvassa on käytetty eucalyptyksen oksia.

Huomaa, että alempi laatikko ei ole välttämätön, mutta helpottaa viinin tiputtamista, sillä näin lasi mahtuu hanan alle vaikkei laatikko ei olekkaan pöydän reunalla.

 

Viinilaatikko

 

viinilaatikko

 

viinilaatikko

Yhteistyössä Sinellin kanssa.

Hauskoja juhlahetkiä auringosta nauttien!

Toivottaa,

Anu

DIY – Kesähäiden yksityiskohtia

 

 

GLITTERÖIDYT PÖYTÄNUMEROT

Puunumero

Inka-Gold maali, hopea

Liima tai lakka

Hopea kimallejauhe

Pensseleitä

 

Ensiksi maalataan kirjain kauttaaltaan inka-gold maalilla. Annetaan kuivua.

Tämän jälkeen tehdään liimasta ja kimallejauheesta seos. Maalataan pensselillä numeron etu- ja takaosa. Me jätimme numeroiden kapeat sivut maalaamatta glitterillä. Kun sivut ovat kuivuneet, maalataan toinen ja tarvittaessa kolmas kerros. Kerrosten määrällä voit vaikuttaa kuinka glitterisen pinnasta haluat.

(Pöytänumeroiden idea löytyi Sinellin inspiroivasta Variston myymälästä, jonne oli toteutettu ihanat kultaiset vastaavat pöytänumerot)

 

vieraslahja

 

SUKLAASYDÄN VIERASLAHJAT

Muovipurkki tai muovikuutio

Suklaasydämiä

Kaksipuoleinen teippi

Silkkipaperia

Nauhaa

Koristeniitit

 

Ensiksi leikataan sopivan kokoisia paloja silkkipaperista, jotka yksitellen kevyesti rytätään purkin/kuution pohjalle. Tämän jälkeen yhdistetään kaksi suklaasydänkarkkia yhteen kaksipuoleisella teipillä (muista varata suklaasydämiä kaksinkertainen määrä vieraslahjojen määrään nähden). Tämän jälkeen asetellaan suklaasydän rasian pohjalle ja sidotaan nauhalla kaunis rusetti sen ympärille. (nauhat kannattaa työn nopeuttamiseksi pätkiä etukäteen sopivan kokoisiksi)

Halutessasi voit lisätä rusetin päälle timantin. Me käytimme ihania koristeniittejä.

 

KORISTEKRISTALLI

Ripottele ihania kristalleja osaksi kattausta. Saat ripauksen kimallusta aikaan.

 

SYDÄNKYLTTI

Sydänpohja

 

Akryylimaalia (valkoisena ja mustana)

Inka-Gold maalia

Pensseleitä

Nauhaa

 

Ensiksi maalataan sydänpohja valkoisella akryylimaalilla kauttaaltaan. Annetaan kuivua. Maalaus toistetaan kunnes saavutetaan haluttu peittävyys maalipinnalle. Tämän jälkeen maalataan teksti taululle. Annetaan kuivua (me viimeistelimme pintaa inka-gold maalilla, mutta se ei ikävä kyllä ollut toimiva sateisena päivänä, koska näytti ikävästi harmaalta kiiltävän pinnan sijasta).

Lopuksi pujotetaan nauha sydänpohjan valmiista rei´istä ja sidotaan kiinni.

 

POLAROID VIERASKIRJA

Valkoinen taustalevy

Mini pyykkipojat

Nauha

Valokuvakulmat

 

Ensiksi kiinnitetään valmiiksi mitatut nauhat levyn taakse (joko vahvalla teipillä tai nastoilla). Tämän jälkeen asetellaan pyykkipojat nauhoihin, joihin kuvista vastannut kuvat lisää. Vieraat kiinnittävät kuvat valokuvakulmilla vieraskirjaan ja viimeistelevät terveiset kuvateksillä.

 

VALOKUVAUSTAUSTA

Hääpari toteutti itse aivan huikean hienon valokuvataustan omilla teksteillään. Toteutukseen tarvittiin: 3 palaa vaneria, mustaa maalia ja peittävä valkoinen tussi. Vaneripalaset on kiinnitetty toisiinsa saranoilla.

Sateisen sään vuoksi kuvausseinä jouduttiin kasaamaan sisälle. Kuvausseinä oli ihana lisä vapaaseen ohjelmaan, ja innosti vieraita moniin hauskoihin yhteiskuviin.

 

Kiitos ihanat Amanda ja Samu, että saimme olla osana päiväänne.

♥♥

Yhteistyössä Sinellin kanssa.

 

 

Kaunista tiistaita! 🙂

Jenni

Ideoita polttareihin

Juhlahuuman viikonloppuun kuuluivat polttarit Sipoossa ja häät Hämeenlinnassa. Paljon mukavaa tekemistä siis!

Polttareiden alkuilta vietettiin syöden, juoden, saunoen ja rentoutuen Sipoossa, meren rannalla. Olimme rakentaneet kasvihuoneeseen ”Paula´s Bubble Bar:in”. Sieltä vieraat saivat hakea Sea Breeze drinkkejä, viiniä, siideriä sekä makeita herkkuja: kookospalloja, tuulihattuja ja mutakakkua.

paulalasikatos

Meiltä oli jäänyt vanhaksi muutama kimppu valkoisia pioneja, joten käytimme niiden tipahtelevat terälehdet poluksi baariin ja saunalle.

Baarin tekstinauhan teimme Sinellin leikkureilla. Heiltä voi vuokrata muunmuassa kirjainleikkureita joilla saa tekstit viirinauhoihin ja muihin kyltteihin hetkessä!

Drinkit kokosimme cocktail laseihin ja teimme niistä näyttävän tornin. Polttarisankari saikin hieman isomman juoman.

Sea Breeze drinkki:

1/3 osa vodkaa

1/3 osa karpalomehua

1/3 osa greippimehua

lime lohkoja

Tulevan morsiammen lasissa keikkui pari komistusta Magic Mike elokuvasta. Kuvat löytyivät google haulla. Sitten vain muokkaus oikean kokoiseksi ja tulostus. Kannattaa vielä liimata kartongille, jotta kuvat saadaan kestävämmäksi. Lopuksi kaksipuoleisella teipillä kiinni lasiin.

Teimme myös hauskoja tauluja elämän viisauksista 🙂 Nämä sopivat hyvin rentoihin juhliin, saavat aikaan hykertelyä. Laminointikone on todella kätevä monessa asiassa, tässä ei taulun kehyksiä tarvittu kun laminointi ja pullonkorkki hoitivat homman.

DSC_0610

Näyttävät liljat toimivat juhlien kukkina. Niitä oli korkeissa vaaseissa sekä pöydällä makaamassa pitkän lasin päällä. Tuo lasi muuten lyötyi kirjahyllystä, joten kannattaa pitää silmät auki ja mielikuvitus valloillaan kun miettii ratkaisuja koristeluihin!

Yhteistyössä : Sinelli

Juhlahuumaisin terveisin,

Anu

Kakkuhuumaa!

Yhteistyökumppaneiden esittelyvuorossa on tänään kakkutaituri Mona Tähtinen ja hänen yrityksensä Say It With Cake. Ihastuimme Monan kauniiseen ja uskomattoman luovaan tyyliin sekä siihen että kakkujen mausta ei todellakaan tingitä ulkonäön varjolla. Näissä kakuissa todellakin ”More is More!” Kakkujen näyttävyys ja yksityiskohdat ovat varma ihastelun aihe juhlissa kuin juhlissa.

Annetaanpa ihanan Monan kertoa omin sanoin yrityksestään:

”Kakuissa viehättää muun muassa se, että niillä harvoin herkutellaan yksin. Itse yhdistän kakut hetkiin, joiden aikana keräännytään yhteen jonkun pienemmän tai suuremman asian varjolla. Meillä kotona juhlitaankin milloin mitäkin. Kun pikkuleipurin sokerihammasta kolottaa, vietetään meillä yleensä jonkun pehmolelun tai mielikuvitusystävän synttäreitä. Ensimmäinen oma resepti puolestaan rakentui juhlistamaan maanantaipäiviä, jotka ovat aina välillä osoittautuneet hitusen hankaliksi.

Kakkujen ja leipomisen kautta yhdistyy useampi intohimo; tarinallisuus, mauilla ja väreillä leikkiminen, valokuvaus sekä yleensä luovuuden ja mielikuvituksen kanssa pelailu. Tästä koko idea omaan leipomoon on oikeastaan aikanaan lähtenyt, pienten päähänpistojen kautta, ja yksinkertaisesta halusta tehdä itseä hymyilyttäviä asioita. Yksi tavoite jokaisen kakun kohdalla onkin myös synnyttää hymyjä. Hymy onkin aina yksi merkki siitä, että kakku on hoitanut tehtävänsä.

Jokainen kakku on aina uniikki ja suunnitelaan yhdessä tilaajan kanssa kruunaamaan toivottu tilaisuus. Tavoitteena on luoda tilaisuuden ja tilaajan näköinen ja makuinen kakku. Valmiita sesongin raaka-aineita kunnioittavia makuyhdistelmiä löytyy aina muutamia, mutta makumaailma voidaan rakentaa myös mukaillen tilaajan toiveita. Samalla tavalla lähden suunnittelemaan kakun ulkonäköä esimerkiksi jonkun lempivärin, -kukan, -karkin tai muun tilaajaa miellyttävän jutun kautta.

Kakut leivotaan tällä hetkellä aina gluteenittomia raaka-aineita käyttäen välineillä, joilla gluteenia sisältäviä rakaa-aineita ei käsitellä. Muut allergiat ja ruokarajoitteet voidaan ottaa huomioon tarpeen mukaan. Kakkujen ympärille voidaan rakentaa myös kokonaisia jälkiruokapöytiä.”

Lisää Say It With Cake:n kakkuja pääset ihailemaan toistaiseksi facebookin ja instagramin kautta. Ota ihmeessä yhteyttä ja pyydä tarjousta, jos kaipailet juhliisi erilaista ja omaperäistä kakkua, joka myös huumaa maullaan!

Aurinkoisin terveisin,

Anu

DIY – Tropiikkijuhlat

Alku kesänä on saatu nauttia ihanista kuumista päivistä, joten mikäs kesäisille juhlille sopisikaan paremmin teemaksi kuin tropiikki.

Upeilla monstera-/peikonlehdillä saatiin ihanaa tropiikkista tunnelmaa somistukseen. Pienillä askarrelluilla yksityiskohdilla viimeisteltiin juhlien kimalteleva look. 🙂

 

ALKUMALJOJEN COCKTAILTIKUT

Kultainen design-paperi

Orvokki kuviolävistäjä

Cocktaitikkuja

 

Leikkaa paperista kukkakuvioita kuviolävistäjällä. Asettele cocktailtikku kuvan mukaisesti kukkakuvioon. Tikku lukitsee itsensä kuvioon hienosti, joten liimaa tai muuta lisäkiinnitystä et tarvitse.

 

LASIEN ALUNEN

Kultainen design-paperi

Pleksi

 

Näyttävän alustan alkumaljoille saat, kun laitat ohuen pleksin alle juhlien teemaan sopivaa paperia/kartonkia/lahjapaperia. Pleksi pitää paperin paikoillaan ja suojaa sitä samalla.

 

DRINKKITIKUT

Paperikukkia

Nahkahelmiä (kukan muotoisia)

Grillitikkuja tai muita vastaavia drinkkitikuiksi soveltuvia tikkuja

 

 1. Kierrä paperikukkien varsi drinkkitikun yläosaan. Lopuksi käännä kukka osoittamaan ylöspäin, näin drinkkitikku näyttää kauniille esillelaitossa.
 2. Pujota kukanmuotoinen nahkahelmi grillitikun päähän. Kukka pysyy hyvin paikoillaan ilman liimaakin.

 

KULTAISET KYLTIT

Tarra-arkki aakkoset / kulta

Ekokartonki

Pieni valokuvakehys

 

Leikkaa kehyksen sisään sopiva pala kartongista. Asettele tarrakirjaimet kartongille, ja sulje se kehyksen sisään. Kauniit pienet kyltit ovat valmiita.

 

 

PINA COLADA SANGRIA

1 ananas paloiteltuna
1 plo valkoviiniä
1 l ananasmehua
1 l vichyä
1/2 pulloa kookos rommia, Malibua
Pieni loraus banaanilikööriä ja rommia
+ jäitä

Sekoita kaikki ainekset ja nauti hyvässä seurassa.

Herkullisen alkoholittoman version saat kun vaihdat valkoviinin – omenamehuun ja rommit/liköörin – kookos makusiirappiin.

 

VESIMELONI SANGRIA

1 pieni vesimeloni paloiteltuna
2 plo valkoviiniä
3 plo vesimeloni breezeriä
1 l sitruunalimsa
Reilu loraus rommia (vaihtoehtoinen)
+ jäitä

Nämäkin kaikki sekaisin ja nauttimaan.

Alkoholittoman version saat helposti kun vaihdat valkoviinin – omenamehuksi ja puserrat vesimelonista mehua juoman joukkoon (Breezereiden tilalle).

 

 

Lisää kuvia juhlista näet Gallerian sivulta: Tropiikkiset kesäjuhlat.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Jenni

Willa Söder

Tarkoituksenamme on kertoa jokaisesta yhteistyökumppanistamme hieman enemmän blogipostauksissa. Olemme todella iloisia että yhteistyöhön on löytynyt laadukkaita yrityksiä joita voimme liputtaa aidolla innostuksella, ja joita pyörittävät ihanat, sydämelliset yrittäjät.

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on juhlatila Sipoossa, Willa Söder.

Willa Söderiä pyörittää Sini Koponen; bisnesnainen varustettuna isolla annoksella ystävällisyyttä ja avuliaisuutta! Sini järjestää tiloissa juhlien lisäksi myös sunnuntai brunsseja, tilaisuuksia shampanjan maisteluun , yritystapahtumia, lasten synttäreitä ja jopa kirppispäiviä. Tästä huomaa, miten tila muokkautuu erittäin moneen käyttöön. Hääparien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä tämä tila viedään kesäisin käsistä!

Tila sijaitsee Sipoon Söderkullassa. Helsingistä matkaa autolla on noin 30 min ja Porvoosta 20 min. Juhlatilaan mahtuu 140 vierasta, ja muokkaamalla pöytäjärjestystä tila sopii erittäin hyvin myös pienemmille juhlille. Willa Söderissä on iso terassi, joten kesällä tila laajenee ulos.

 

Itse ihastuimme tilan moderniin ja vaaleaan ilmeeseen, joka takaa sen että voimme muokata juhlista monen tyylisiä ja näköisiä. Lisäksi tilassa on sitä ihanaa luksusta, jota rakastamme. Vai mitä mieltä olette näistä eteisen uskomattomista peilipöydistä!

20160503-DSC_5174

Willa Söderissä on myynnissä myös oma sisustusmallisto, jota voisi määritellä sanoilla tyylikkyys, ajattomuus ja luksus. Kuvia niistä löydät täältä.

Kävimme keväällä tekemässä hääkuvauksia ihanan valoisassa Willa Söderissä ja lisää niiden tuotoksia voit katsella kuvagalleriastamme hääinspiraatio.

Kuvat: Camilla Bloom.

Juhlaterveisin,

Anu