Blogi

Häävinkit – karkkibuffa

Karkkibuffa on suosittu osa häitä ja juhlia. Se mukautuu helposti teemaan ja panostamalla hieman koristeluun saa siitä näyttävän ja herkullisen katseenkerääjän juhlatilaan.

 

karkkibuffa

karkkibuffa

 

Teema & Värit

Ensiksi on hyvä päättää karkkibuffalle teema ja värit. Somistukseen sointuvat karkkivalinnat näyttävät aina silmään hyvälle ja korostavat häiden teemaa.

Vink, vink: Jos lempikarkkisi eivät sovi väriharmoniaan, voit aina liittää kauniin rusetin tai koristeen tarjoiluastian kylkeen.

 

Sopivat karkit

Maailma on pulloillaan mitä herkullisempia ja kauniimpia karkkeja. Tärkeintä on kuitenkin koota itseä miellyttävä kokonaisuus. Kun on useampaa lajia mistä valita, niin varmasti jokaisen vieraan suuhun löytyy maistuvaa. Hyvä on kuitenkin olla muutamaa erilaista: suussa sulavan suklaan rinnalle kirpeää hedelmäkarkkia tai suolaista salmiakkia. Kiva yhdistelmä on myös tarjoilla pienempiä määriä erityisherkkuja, jotka myös ihastuttavat samalla. Näitä ovat: tikkarit/nekut, konvehdit, lakupötköt, fudget.

Hyvä määrä karkkeja suhtautettuna vieraisiin on 100-200g per/hlö. Yksittäin pakattuja herkkuja riittää n.1 kpl per henkilö (nekut, cakepopsit..) Karkit varmasti maistuvat kaikille, mutta eniten ne ovat suosittua lasten ja naisten keskuudessa, tämä myös hyvä huomioida määriä laskettaessa.

Karkkibuffan rinnalle on muodostumassa herkkubuffa trendi, jonne valitaan niin makeita kuin suolaisiakin naposteltavia. Herkkubuffaan sopivat: sipsit, popcornit, pähkinät, kuivatut hedelmät, raakasuklaa, keksit, minidonitsit, cakepopsit, minileivokset, macaronit, marengit, hattara ja hedelmät.

Vink, vink: Huomioi ruoka-allergikot, jotta jokaiselle olisi sopivaa herkkua. / Suklaa ja sokeripäälysteiset karkit eivät tykkää kuumuudesta, tämä hyvä huomioida erityisesti kesä häissä. / Jos karkkeja jää yli, voit piristää niillä työpaikkaasi tai vaikka pussittaa tuleville karkkipäiville valmiit pussukat.

 

karkkibuffa

karkkibuffa

Karkkibuffan järjestely

Näyttävän karkkibuffan saa aikaan hyvällä asettelulla ja eri korkeuksilla olevia astioita käyttäen. Hyvä määrä karkkilaatuja olisi 6-10. Mutta jos karkkien määrän haluaa pitää pienenä tinkimättä näyttävyydestä, voi samaa laatua laittaa pariin astiaan ja asetella ne kauniisti tarjoilupöydälle. Parhaimmalle näyttävät läpinäkyvät astiat, joista karkit näkyvät kauniisti. Jos esille tulee erilaisia/kokoisia karkkeja olisi ne hyvä huomioida esillelaitossa. Esimerkiksi ns. yksittäiset karkit: isot toffee neliöt, keksit, cakepopsit, pääsevät oikeuksiinsa laakealle alustalle ja kakkutarjottimelle aseteltuna. Tärkeässä osassa ovat myös ottimet, jokaiselle karkkilaadulle olisi hyvä olla omat sellaiset, näin pöytä pysyy siistinä ja kauhat omissa kulhoissaan. Karkit on hyvä nimetä ja mainita niiden sisältöä allergioiden varalta, huom. pähkinät, gluteeniton ja laktoositon. Karkit voidaan kerätä paperipusseihin, muffinikuppeihin tai vaikka pahvimukeihin, mikä vaan sinun silmääsi miellyttää osana kokonaisuutta.

Milloin karkkibuffa korkataan? Suosituimmat hetket häissä ovat kakun ja kahvin kanssa samaan aikaan, tai jo heti juhlapaikalle tullessa. Juhlapaikalle tullessa erityisesti silloin jos hääpari on kuvauksissa ja karkkibuffan halutaan ilahduttavan heti alkuun vieraita. (toki tässä on puolensa taas sillä, maistuuko ruoka herkkujen jälkeen?)

Vink, vink: Olisi hyvä jos joku vastaisi karkkibuffetin täytöstä juhlan aikana, näin herkkuja olisi saatavilla ja pöytä pysyisi siistinä. / Jos valitset pussit karkkibuffaan, toimivat ne hyvin pieninä lahjoina, joihin vieraat voivat ottaa herkkuja kotiin viemisiksi. / Karkkibuffa astiat voi vuokrata myös Juhlahuumalta

karkkibuffa

karkkibuffa

Kuvat: Camilla Bloom / Karkit: Karkkikatu

 

Näyttävä karkkibuffa

Haluatko, että karkkibuffa herättää ihastelua ja tuo tilaan wow -efektin? Tämä on helppo saada aikaan hyvin valituilla pöytäliinalla, koristeilla ja yksityiskohdilla. Kauniisti kuvioitu tai glitteriliina tuo näyttävyyttä pöytään. Viireillä, kirjainbannereilla ja pompomeilla saa taustasta kauniin. Pienillä yksityiskohdilla voit viimeistellä karkkibuffan. Kauniit nimilaput, kukat, nauhakoristeet tarjoiluastioihin tai vaikka timantit pöydälle kimaltelemaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

Vink, vink: Kangaskauppojen jäljelle jääneistä paloista/alekoreista löytää edullisesti upeita erikoisia ja näyttäviä liinoja, niitä on hyvä hyödyntää karkkibuffaan. / Näyttävät koristeet löydät Juhlahumua verkkokaupasta

Kun haluaa löytää teemaan sopivat karkit, näistä löydät paljon valinnan varaa: Karkkikatu, Urjalanmakeistukku, verkkokauppa.com

Erityiskarkkeja löytyy näistä ihanista: Karkkikauppa Sweetheart, Kultasuklaa, Suklaapuoti

Ja Amerikan maalta – ah niin ihanaSugarfina!

Vink, vink: Vinkatkaa tekin paikat, joista löytyy teidän suosikki herkkunne! 🙂

 

Ihania karkkibuffan suunnitteluhetkiä! 🙂 Myös me toteutamme karkkibuffan osana juhlapaketteja, tutustu lisää toteutuksiimme galleriassamme.

Jenni

Tee se itse- Viinilaatikko

Juhlien viinit tarjotaan usein viinitonkasta, jotka eivät välttämättä ole niitä visuaalisesti kauneimpia noutopöydän koristeita. Nykyään myydään myös neutaraalin värisiä ja itse tuunattavia viinilaatikoita tähän tarkoitukseen mm. Sinelliltä.

Halusimme tällä kertaa kesäjuhliin isomman, kahden viinitonkan laatikon. Näin saimme valko- sekä punaviinin samaan laatikkoon sekä viinit kauniimmin esille.

 

DIY- Viinilaatikko

  • 2 kpl puulaatikkoa
  • valkoista maalia (kalustemaali tai muu vedenkestävä)
  • akkuporakone ja siihen kuppiterä
  • kartonkia, paperia ja kontaktimuovia viinetikettejä varten

viinilaatikko

 

1. Maalaa laatikot valkoiseksi. Laatikon sisäosaa ei tarvitse maalata, se jää näkymättömiin.

2. Poraa akkuporakoneeseen liitettävällä kuppiterällä kaksi reikää toisen laatikon alaosaan. Kannattaa olla viinitonkka mallina, jotta reikä hanalle tulee porattua oikeaan kohtaa.

3. Aseta laatikot päällekkäin ja kiinnitä ne yhteen nauloin tai ruuvaamalla.

4. Askartele kartongista ”punaviini” ja ”valkoviini”- kyltit hanojen yläpuolelle. Sään kestävät saat niistä laminoimalla tai päällystämällä kontaktimuovilla.

5. Voit koristella laatikot vaikka luonnonkukin. Kuvassa on käytetty eucalyptyksen oksia.

Huomaa, että alempi laatikko ei ole välttämätön, mutta helpottaa viinin tiputtamista, sillä näin lasi mahtuu hanan alle vaikkei laatikko ei olekkaan pöydän reunalla.

 

Viinilaatikko

 

viinilaatikko

 

viinilaatikko

Yhteistyössä Sinellin kanssa.

Hauskoja juhlahetkiä auringosta nauttien!

Toivottaa,

Anu

DIY – Kesähäiden yksityiskohtia

 

 

GLITTERÖIDYT PÖYTÄNUMEROT

Puunumero

Inka-Gold maali, hopea

Liima tai lakka

Hopea kimallejauhe

Pensseleitä

 

Ensiksi maalataan kirjain kauttaaltaan inka-gold maalilla. Annetaan kuivua.

Tämän jälkeen tehdään liimasta ja kimallejauheesta seos. Maalataan pensselillä numeron etu- ja takaosa. Me jätimme numeroiden kapeat sivut maalaamatta glitterillä. Kun sivut ovat kuivuneet, maalataan toinen ja tarvittaessa kolmas kerros. Kerrosten määrällä voit vaikuttaa kuinka glitterisen pinnasta haluat.

(Pöytänumeroiden idea löytyi Sinellin inspiroivasta Variston myymälästä, jonne oli toteutettu ihanat kultaiset vastaavat pöytänumerot)

 

vieraslahja

 

SUKLAASYDÄN VIERASLAHJAT

Muovipurkki tai muovikuutio

Suklaasydämiä

Kaksipuoleinen teippi

Silkkipaperia

Nauhaa

Koristeniitit

 

Ensiksi leikataan sopivan kokoisia paloja silkkipaperista, jotka yksitellen kevyesti rytätään purkin/kuution pohjalle. Tämän jälkeen yhdistetään kaksi suklaasydänkarkkia yhteen kaksipuoleisella teipillä (muista varata suklaasydämiä kaksinkertainen määrä vieraslahjojen määrään nähden). Tämän jälkeen asetellaan suklaasydän rasian pohjalle ja sidotaan nauhalla kaunis rusetti sen ympärille. (nauhat kannattaa työn nopeuttamiseksi pätkiä etukäteen sopivan kokoisiksi)

Halutessasi voit lisätä rusetin päälle timantin. Me käytimme ihania koristeniittejä.

 

KORISTEKRISTALLI

Ripottele ihania kristalleja osaksi kattausta. Saat ripauksen kimallusta aikaan.

 

SYDÄNKYLTTI

Sydänpohja

 

Akryylimaalia (valkoisena ja mustana)

Inka-Gold maalia

Pensseleitä

Nauhaa

 

Ensiksi maalataan sydänpohja valkoisella akryylimaalilla kauttaaltaan. Annetaan kuivua. Maalaus toistetaan kunnes saavutetaan haluttu peittävyys maalipinnalle. Tämän jälkeen maalataan teksti taululle. Annetaan kuivua (me viimeistelimme pintaa inka-gold maalilla, mutta se ei ikävä kyllä ollut toimiva sateisena päivänä, koska näytti ikävästi harmaalta kiiltävän pinnan sijasta).

Lopuksi pujotetaan nauha sydänpohjan valmiista rei´istä ja sidotaan kiinni.

 

POLAROID VIERASKIRJA

Valkoinen taustalevy

Mini pyykkipojat

Nauha

Valokuvakulmat

 

Ensiksi kiinnitetään valmiiksi mitatut nauhat levyn taakse (joko vahvalla teipillä tai nastoilla). Tämän jälkeen asetellaan pyykkipojat nauhoihin, joihin kuvista vastannut kuvat lisää. Vieraat kiinnittävät kuvat valokuvakulmilla vieraskirjaan ja viimeistelevät terveiset kuvateksillä.

 

VALOKUVAUSTAUSTA

Hääpari toteutti itse aivan huikean hienon valokuvataustan omilla teksteillään. Toteutukseen tarvittiin: 3 palaa vaneria, mustaa maalia ja peittävä valkoinen tussi. Vaneripalaset on kiinnitetty toisiinsa saranoilla.

Sateisen sään vuoksi kuvausseinä jouduttiin kasaamaan sisälle. Kuvausseinä oli ihana lisä vapaaseen ohjelmaan, ja innosti vieraita moniin hauskoihin yhteiskuviin.

 

Kiitos ihanat Amanda ja Samu, että saimme olla osana päiväänne.

♥♥

Yhteistyössä Sinellin kanssa.

 

 

Kaunista tiistaita! 🙂

Jenni

Ideoita polttareihin

Juhlahuuman viikonloppuun kuuluivat polttarit Sipoossa ja häät Hämeenlinnassa. Paljon mukavaa tekemistä siis!

Polttareiden alkuilta vietettiin syöden, juoden, saunoen ja rentoutuen Sipoossa, meren rannalla. Olimme rakentaneet kasvihuoneeseen ”Paula´s Bubble Bar:in”. Sieltä vieraat saivat hakea Sea Breeze drinkkejä, viiniä, siideriä sekä makeita herkkuja: kookospalloja, tuulihattuja ja mutakakkua.

paulalasikatos

Meiltä oli jäänyt vanhaksi muutama kimppu valkoisia pioneja, joten käytimme niiden tipahtelevat terälehdet poluksi baariin ja saunalle.

Baarin tekstinauhan teimme Sinellin leikkureilla. Heiltä voi vuokrata muunmuassa kirjainleikkureita joilla saa tekstit viirinauhoihin ja muihin kyltteihin hetkessä!

Drinkit kokosimme cocktail laseihin ja teimme niistä näyttävän tornin. Polttarisankari saikin hieman isomman juoman.

Sea Breeze drinkki:

1/3 osa vodkaa

1/3 osa karpalomehua

1/3 osa greippimehua

lime lohkoja

Tulevan morsiammen lasissa keikkui pari komistusta Magic Mike elokuvasta. Kuvat löytyivät google haulla. Sitten vain muokkaus oikean kokoiseksi ja tulostus. Kannattaa vielä liimata kartongille, jotta kuvat saadaan kestävämmäksi. Lopuksi kaksipuoleisella teipillä kiinni lasiin.

Teimme myös hauskoja tauluja elämän viisauksista 🙂 Nämä sopivat hyvin rentoihin juhliin, saavat aikaan hykertelyä. Laminointikone on todella kätevä monessa asiassa, tässä ei taulun kehyksiä tarvittu kun laminointi ja pullonkorkki hoitivat homman.

DSC_0610

Näyttävät liljat toimivat juhlien kukkina. Niitä oli korkeissa vaaseissa sekä pöydällä makaamassa pitkän lasin päällä. Tuo lasi muuten lyötyi kirjahyllystä, joten kannattaa pitää silmät auki ja mielikuvitus valloillaan kun miettii ratkaisuja koristeluihin!

Yhteistyössä : Sinelli

Juhlahuumaisin terveisin,

Anu

Kakkuhuumaa!

Yhteistyökumppaneiden esittelyvuorossa on tänään kakkutaituri Mona Tähtinen ja hänen yrityksensä Say It With Cake. Ihastuimme Monan kauniiseen ja uskomattoman luovaan tyyliin sekä siihen että kakkujen mausta ei todellakaan tingitä ulkonäön varjolla. Näissä kakuissa todellakin ”More is More!” Kakkujen näyttävyys ja yksityiskohdat ovat varma ihastelun aihe juhlissa kuin juhlissa.

Annetaanpa ihanan Monan kertoa omin sanoin yrityksestään:

”Kakuissa viehättää muun muassa se, että niillä harvoin herkutellaan yksin. Itse yhdistän kakut hetkiin, joiden aikana keräännytään yhteen jonkun pienemmän tai suuremman asian varjolla. Meillä kotona juhlitaankin milloin mitäkin. Kun pikkuleipurin sokerihammasta kolottaa, vietetään meillä yleensä jonkun pehmolelun tai mielikuvitusystävän synttäreitä. Ensimmäinen oma resepti puolestaan rakentui juhlistamaan maanantaipäiviä, jotka ovat aina välillä osoittautuneet hitusen hankaliksi.

Kakkujen ja leipomisen kautta yhdistyy useampi intohimo; tarinallisuus, mauilla ja väreillä leikkiminen, valokuvaus sekä yleensä luovuuden ja mielikuvituksen kanssa pelailu. Tästä koko idea omaan leipomoon on oikeastaan aikanaan lähtenyt, pienten päähänpistojen kautta, ja yksinkertaisesta halusta tehdä itseä hymyilyttäviä asioita. Yksi tavoite jokaisen kakun kohdalla onkin myös synnyttää hymyjä. Hymy onkin aina yksi merkki siitä, että kakku on hoitanut tehtävänsä.

Jokainen kakku on aina uniikki ja suunnitelaan yhdessä tilaajan kanssa kruunaamaan toivottu tilaisuus. Tavoitteena on luoda tilaisuuden ja tilaajan näköinen ja makuinen kakku. Valmiita sesongin raaka-aineita kunnioittavia makuyhdistelmiä löytyy aina muutamia, mutta makumaailma voidaan rakentaa myös mukaillen tilaajan toiveita. Samalla tavalla lähden suunnittelemaan kakun ulkonäköä esimerkiksi jonkun lempivärin, -kukan, -karkin tai muun tilaajaa miellyttävän jutun kautta.

Kakut leivotaan tällä hetkellä aina gluteenittomia raaka-aineita käyttäen välineillä, joilla gluteenia sisältäviä rakaa-aineita ei käsitellä. Muut allergiat ja ruokarajoitteet voidaan ottaa huomioon tarpeen mukaan. Kakkujen ympärille voidaan rakentaa myös kokonaisia jälkiruokapöytiä.”

Lisää Say It With Cake:n kakkuja pääset ihailemaan toistaiseksi facebookin ja instagramin kautta. Ota ihmeessä yhteyttä ja pyydä tarjousta, jos kaipailet juhliisi erilaista ja omaperäistä kakkua, joka myös huumaa maullaan!

Aurinkoisin terveisin,

Anu

DIY – Tropiikkijuhlat

Alku kesänä on saatu nauttia ihanista kuumista päivistä, joten mikäs kesäisille juhlille sopisikaan paremmin teemaksi kuin tropiikki.

Upeilla monstera-/peikonlehdillä saatiin ihanaa tropiikkista tunnelmaa somistukseen. Pienillä askarrelluilla yksityiskohdilla viimeisteltiin juhlien kimalteleva look. 🙂

 

ALKUMALJOJEN COCKTAILTIKUT

Kultainen design-paperi

Orvokki kuviolävistäjä

Cocktaitikkuja

 

Leikkaa paperista kukkakuvioita kuviolävistäjällä. Asettele cocktailtikku kuvan mukaisesti kukkakuvioon. Tikku lukitsee itsensä kuvioon hienosti, joten liimaa tai muuta lisäkiinnitystä et tarvitse.

 

LASIEN ALUNEN

Kultainen design-paperi

Pleksi

 

Näyttävän alustan alkumaljoille saat, kun laitat ohuen pleksin alle juhlien teemaan sopivaa paperia/kartonkia/lahjapaperia. Pleksi pitää paperin paikoillaan ja suojaa sitä samalla.

 

DRINKKITIKUT

Paperikukkia

Nahkahelmiä (kukan muotoisia)

Grillitikkuja tai muita vastaavia drinkkitikuiksi soveltuvia tikkuja

 

  1. Kierrä paperikukkien varsi drinkkitikun yläosaan. Lopuksi käännä kukka osoittamaan ylöspäin, näin drinkkitikku näyttää kauniille esillelaitossa.
  2. Pujota kukanmuotoinen nahkahelmi grillitikun päähän. Kukka pysyy hyvin paikoillaan ilman liimaakin.

 

KULTAISET KYLTIT

Tarra-arkki aakkoset / kulta

Ekokartonki

Pieni valokuvakehys

 

Leikkaa kehyksen sisään sopiva pala kartongista. Asettele tarrakirjaimet kartongille, ja sulje se kehyksen sisään. Kauniit pienet kyltit ovat valmiita.

 

 

PINA COLADA SANGRIA

1 ananas paloiteltuna
1 plo valkoviiniä
1 l ananasmehua
1 l vichyä
1/2 pulloa kookos rommia, Malibua
Pieni loraus banaanilikööriä ja rommia
+ jäitä

Sekoita kaikki ainekset ja nauti hyvässä seurassa.

Herkullisen alkoholittoman version saat kun vaihdat valkoviinin – omenamehuun ja rommit/liköörin – kookos makusiirappiin.

 

VESIMELONI SANGRIA

1 pieni vesimeloni paloiteltuna
2 plo valkoviiniä
3 plo vesimeloni breezeriä
1 l sitruunalimsa
Reilu loraus rommia (vaihtoehtoinen)
+ jäitä

Nämäkin kaikki sekaisin ja nauttimaan.

Alkoholittoman version saat helposti kun vaihdat valkoviinin – omenamehuksi ja puserrat vesimelonista mehua juoman joukkoon (Breezereiden tilalle).

 

 

Lisää kuvia juhlista näet Gallerian sivulta: Tropiikkiset kesäjuhlat.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Jenni

Willa Söder

Tarkoituksenamme on kertoa jokaisesta yhteistyökumppanistamme hieman enemmän blogipostauksissa. Olemme todella iloisia että yhteistyöhön on löytynyt laadukkaita yrityksiä joita voimme liputtaa aidolla innostuksella, ja joita pyörittävät ihanat, sydämelliset yrittäjät.

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on juhlatila Sipoossa, Willa Söder.

Willa Söderiä pyörittää Sini Koponen; bisnesnainen varustettuna isolla annoksella ystävällisyyttä ja avuliaisuutta! Sini järjestää tiloissa juhlien lisäksi myös sunnuntai brunsseja, tilaisuuksia shampanjan maisteluun , yritystapahtumia, lasten synttäreitä ja jopa kirppispäiviä. Tästä huomaa, miten tila muokkautuu erittäin moneen käyttöön. Hääparien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä tämä tila viedään kesäisin käsistä!

Tila sijaitsee Sipoon Söderkullassa. Helsingistä matkaa autolla on noin 30 min ja Porvoosta 20 min. Juhlatilaan mahtuu 140 vierasta, ja muokkaamalla pöytäjärjestystä tila sopii erittäin hyvin myös pienemmille juhlille. Willa Söderissä on iso terassi, joten kesällä tila laajenee ulos.

 

Itse ihastuimme tilan moderniin ja vaaleaan ilmeeseen, joka takaa sen että voimme muokata juhlista monen tyylisiä ja näköisiä. Lisäksi tilassa on sitä ihanaa luksusta, jota rakastamme. Vai mitä mieltä olette näistä eteisen uskomattomista peilipöydistä!

20160503-DSC_5174

Willa Söderissä on myynnissä myös oma sisustusmallisto, jota voisi määritellä sanoilla tyylikkyys, ajattomuus ja luksus. Kuvia niistä löydät täältä.

Kävimme keväällä tekemässä hääkuvauksia ihanan valoisassa Willa Söderissä ja lisää niiden tuotoksia voit katsella kuvagalleriastamme hääinspiraatio.

Kuvat: Camilla Bloom.

Juhlaterveisin,

Anu